Teams

Professionalisering voor teamteachers en andere teams

Nodig ons uit op je studiedag om je team te inspireren.

Alleen gaat het sneller, samen gaat het beter

Onderwijs maken we samen. Dagelijks Leren begeleidt je team om de uitdagingen van het onderwijs samen aan te gaan. Vraag een workshop of een traject op maat aan. Ook voor opleiders buiten het onderwijs!

Met trots kondigen we het eerste boek van Dagelijks Leren aan! Met deze praktijkgids gaat je team aan de slag om samen les te geven. Met voorbeelden, oefeningen reflectievragen.

Steeds meer leraars ervaren tal van uitdagingen in hun klassen en kiezen ervoor om samen te werken. Ze staan dan niet meer alleen, maar met twee of meer onderwijsprofessionals in de klas. Teamteaching is een krachtige organisatievorm die de deur opent voor sterk onderwijs en die leerlingen én leraren ten goede kan komen. Dit boek is een praktijkgids voor elke leraar die het engagement opneemt om samenwerkend les te geven. De auteur loodst lerarenteams stap voor stap door het proces, van de samenstelling van een sterk team tot het plannen, uitvoeren en evalueren van acties om vooropgestelde doelen te bereiken.

Of je nu wil teamteachen om in te spelen op de grote verschillen in de klassen, om het welbevinden en de motivatie van leerlingen te vergroten of om leerlingen eigenaarschap te geven in hun leerproces, via de tips in dit boek ga je doelgericht aan de slag. De auteur staat ook uitgebreid stil bij de effecten op de betrokken leraars, die de uitdagingen nu samen aangaan, elkaar steunen en dagelijks van elkaar leren.

Alleen gaat het sneller, samen gaat het beter.

Workshops

Nodig ons uit op je studiedag om je team te inspireren.

Wist je dat begeleiding van teams meer effect heeft dan een losstaande workshop of studiedag, toch op lange termijn?

Workshops

De workshops en studiedagen van Dagelijks Leren kunnen verschillende vormen aannemen. We komen graag een inspiratiesessie geven om je team te prikkelen om samen les te geven, maar graven ook graag dieper om te onderzoeken wat jullie samenwerking sterk maakt en waar het nog beter kan.

Thema's

Onze workshops en inspiratiesessies zijn altijd op maat van je school of organisatie. Dat wil zeggen dat we je op voorhand opbellen om jullie context beter te leren kennen. Dit zijn alvast mogelijke thema’s:

  • De voordelen van samen lesgeven: teamteaching, wat en hoe?

  • Feedback geven en ontvangen: hoe werken wij samen?

  • Teamzorg: hoe vormen we een krachtig team?

  • Teamteaching om … : visie ontwikkelen we samen.

  • Wie ben jij? Wie ben ik? Wie zijn wij? Hoe zetten we onze talenten complementair in?

  • De leraar als coach: gesprekken voeren met leerlingen voor effectief leren.

Doelgroep

 

  • Leraren en andere teamleden (via een workshop op een studiedag, een webinar, …)

  • Opleiders die hun aanbod samen vormgeven.

  • Teams die een gemeenschappelijk doel nastreven.

Een workshop aanvragen?

Stuur een mailtje naar info@dagelijksleren.be en geef een korte omschrijving van je school of organisatie en haar noden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.