De vier procesbegeleiders van Dagelijks Leren werken aan hun businessplan door te brainstormen met post-its.

Over Dagelijks Leren

Wij zijn het team van Dagelijks Leren en wat ons verbindt is onze passie voor hoe mensen leren. Wij bieden dan ook vorming, procesbegeleiding en coaching aan voor alle lerende teams.

Wat doen we?

Oorspronkelijk komen we uit het onderwijs, waar teams streven naar hoge onderwijskwaliteit en daarbij de menselijke kant niet vergeten. Wat we leerden van bedrijven en organisaties die inzetten op efficiënte teamwerking, levenslang leren en een open feedbackcultuur, passen we graag toe in ons werk met teams uit de brede onderwijswereld.

Bekijk ons aanbod voor scholen.

Daarnaast merken we in corporate en non-profit organisaties een grote nood aan collectief en levenslang leren. Of het nu gaat over een doordachte onboarding van nieuw personeel, of ervoor zorgen dat elk teamlid in groei blijft staan tijdens veranderprocessen, we kunnen allemaal wat leren van de doelgerichte aanpak van leraren.

Bekijk ons aanbod voor lerende organisaties.

 

Mensen en teams leren elke dag, dagelijks leren ondersteunt hen daarbij.

Wie zijn we?

Professionele foto van Lisa Verhelst voor een boom, kijkt weg.

Lisa Verhelst

Lisa is het hart en ziel van Dagelijks Leren. Als leraar en teamteacher richtte ze deze organisatie op om lerende teams en individuen op een kwalitatieve manier te begeleiden. Met een interesse voor de raakvlakken tussen onderwijs, jeugdwerk en ondernemen is ze het meeste in haar element wanneer ze naast mensen ‘in de modder’ kan staan om complexe uitdagingen aan te pakken. Lisa heeft een passie voor Brussel, diversiteit en meertaligheid en heeft een inhoudelijke achtergrond is taalontwikkelend lesgeven én stresscoaching.

lisa@dagelijksleren.be

Headshot Lieze Van Dessel

Lieze Van Dessel

Lieze is gepassioneerd door de mensen in het onderwijs. Door de kracht van hoe ze samenwerken én door de kracht van wat goed onderwijskundig leiderschap kan betekenen voor een team en een school. Ze wil mee haar schouders zetten onder een dynamisch kwaliteitsbeleid in scholen. Procesbegeleiding is haar ding. Ze combineert haar werk bij Dagelijks Leren met een job als onderwijsondersteuner in het hoger onderwijs.

Lisa spreekt voor een groep

Dagelijks Leren in het nieuws

  • Fons 20 (2023). “Een brug voor ex-OKAN-leerlingen.”
  • Klasse (2022). “Zo werk je op school aan teamzorg.”
  • Van In (2022). “Leerkracht met veerkracht. Omgaan met stress.”
  • Veranderwijs (2022). “Zelfzorg is teamzorg.”
  • Van In (2021). “Teamteaching: Alleen Gaat Het Sneller, Samen Gaat Het Beter”.
  • Van In (2021). “It Takes A Team To Teach”: Wat Maakt Co-Teaching Tot Een Succes?
  • Fons 9 (2019). “Vakdoorbrekend lesgeven: één plus één is drie.” p. 9 – 11
  • De Morgen (2019). “Denkt u echt dat de lerarenopleiding ongewijzigd bleef sinds u ze volgde, mevrouw De Craemer?”
  • Onderwijscentrum Brussel (2018). “10 jaar OCB. Over lesgeven in het beroepsonderwijs.”
  • Klasse (2017). “Co-teaching: “Het eerste jaar is sowieso experimenteren.”
  • De Tijd (2017). “Traditioneel onderwijs werkt hier niet meer.”

Tevreden klanten

Dagelijks Leren werkte met verschillende lerende organisaties …

… én met tevreden scholen, scholengroepen en instituten.

Wat zij vonden

Processen begeleiden vind ik als leidinggevende cruciaal en bij voorkeur doe ik dat allemaal zelf. Helaas zijn er maar 24u op een dag. Wanneer ik iets cruciaal delegeer, ben ik echt veeleisend. Een procesbegeleider kan immers het verschil maken tussen het slagen en falen van een proces. Ik kies daarom al enkele jaren voor Lisa Verhelst van Dagelijks Leren, want de combinatie van inhoudelijke kennis, een coachende houding, een luisterend oor, de vaardigheid om betrokken te confronteren, de flexibiliteit, de zelfsturing … maken dat ik de begeleiding van de processen vol vertrouwen kan lossen. Er is bovendien een heel open en transparante communicatie en efficiënte samenwerking tussen mij en Lisa, waardoor ik betrokken blijf.

Annelies Steenacker
Directeur van het Kindcentrum Drakena, Gent

Wat zij vonden

Lisa en ik werkten al vaak samen, zowel bij het geven van workshops als bij het begeleiden van scholen. Wat ik daarbij altijd heel erg apprecieerde was hoe efficiënt onze voorbereidingen verliepen, hoe nauwgezet Lisa alle afspraken opvolgt en hoe vlot ze is in de omgang.

Lisa bezit de zeldzame combinatie van een weelde aan inhoudelijke expertise en een doortastend strategisch inzicht. Maar het mooiste is dat je aan haar workshops en begeleidingen voelt dat haar hart bij de leerlingen ligt en dat ze er alles aan wil doen om alle leerlingen een toekomst met gelijke kansen te bieden.

Bert Zurings
Vormer en begeleider bij het Centrum voor Taal en Onderwijs

Wat zij vonden

De workshop ‘Feedback geven en ontvangen: Hoe communiceren we met elkaar?’ van Dagelijks Leren is inmiddels een vaste waarde geworden voor de lerarenopleiding kleuter- en lager onderwijs van Odisee Brussel. De begeleider slaagt erin om onze studenten te boeien: enerzijds omdat ze de workshop heel enthousiast en op een authentieke manier geeft, anderzijds omdat de workshop doorspekt is met concrete voorbeelden uit de praktijk. Het beeld van de emotionele bankrekening blijft echt hangen.

Evelien Gheeraert
Docent Educatieve Bachelor in Odisee Hogeschool

Wij werken samen met straffe organisaties

 

Headshot Tessa van Tessamen

Tessamen

Tessa van Tessamen is jobcoach en spelbegeleider. Ze is een krak in projectmanagement en teambuilding. Dagelijks Leren werkt met Tessamen om teamevents op maat van elke organisatie te organiseren. Wij voorzien de inhoud in de vorm van een workshop, Tessa voorziet een spel.

Bezoek hun website

Logo van het Centrum voor Taal en Onderwijs

Centrum voor Taal en Onderwijs

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (verbonden aan de KU Leuven) is een multidisciplinair expertisecentrum rond taal, onderwijs en samenleving. Dagelijks Leren werkt met het CTO samen om taalbeleid in scholen tot op de klasvloer te implementeren.

Bezoek hun website

Team Acco Learn For Business

Acco Learn For Business

Bij Acco Learn for Business werk je met een team van gepassioneerde leerexperten. Dagelijks Leren werkt met Acco Learn For Business samen om learning and development in organisaties te implementeren, vaak met de nadruk op e-leren.

 

Bezoek hun website

logo schoolmakers

Schoolmakers

Schoolmakers is een coöperatieve vennootschap die als doel stelt scholen nog sterker te maken. Ze begeleiden leer- en veranderprocessen in het onderwijs. Dagelijks Leren werkt met Schoolmakers samen rond thema’s als differentiëren en AI in het onderwijs.

Bezoek hun website

foto CNO Antwerpen

Centrum voor Nascholing Onderwijs

CNO (verbonden aan de UAntwerpen) is een nascholingscentrum voor onderwijsprofessionals en -teams dat als kerntaak de ruime professionalisering van zijn breed doelpubliek heeft. Dagelijks Leren geeft opleidingen en workshops in hun open aanbod.

Bezoek hun website

Logo Thomas More

Vormingscentrum Thomas More

 Thomas More organiseert nascholingen en professionaliseringstrajecten voor alle personen actief in het onderwijsveld. Dagelijks Leren organiseert opleidingen in hun open vormingsaanbod in Mechelen en Vorselaar.

Bezoek hun website